sobota 24. ledna 2015

Letní kino v ulici Oxford

To se takhle každej pátek v práci nenápadně připlazím ke skříni s digitálním vybavením, otevřu knihu záznamů a napíšu tam: 

"Majkl: digitální projektor, sound system a prodlužka. Důvod půjčení: socializace na Oxford Street."

Nemám páru, jestli se to počítá jako relevantní důvod na půjčení věcí za dva tácy dolarů, ale zatím je ticho po pěšině. Všechno tohle zařízení dovleču v krosně domů. Tam svlíknu prostěradlo ze svý postele, pověsím ho na plot kolíčkama a dole zatížím konzervama s kukuřicí, aby neuletělo. Po stranách ještě opřu hrábě a rýč, to kdyby přišel větší vítr, tak aby mi to nestrhl, že jo.


Nastavím data projektor, připravím židle a naaranžuju královský křeslo vybudovaný z vozíku ze supermarketu. Tím je všechno připravený k velkolepýmu večeru. Zatímco na zkušební promítání dorazili 4 lidi, 


na promítání druhý lidí 6, na třetí nějakých 9 a na posledním bylo tyve 15 lidí. Mimo jiné řidič autobusu z Indie a jedna místní důchodkyně, kterou jsem potkal v knihovně a přišla mi tak srandovní, že jsem ji pozval taky. Řekl jsem jí, ať přinese veganský jídlo. Přinesla pomeranč. Geniální.


Poslední promítání se mi trochu vymklo z rukou, protože jsem začal otevírat svoje pivo, který bylo tak boží, že jsem z toho byl v euforii a rozdal jich více než 30. Poučení pro příště: 1) nikdy neliskat a nerozdávat při tom piváky, 2) uvařit více piváků.

7 komentářů:

  1. Klajban style,kluk šikovná...připomnělo mi to Pelíšky :D

    OdpovědětVymazat
  2. Vždyť říkám,Klajban style...s pivákama a ještě zadara !Nejsi ty Čech? Šikovný,pracovitý a ještě by jsi se rozdal ... :D hlavně,že se lidičky baví :D

    OdpovědětVymazat
  3. hoj klajbič a co tak vybírat vstupné do toho letního kina ? a v akci by bylo pivo vceně vstupného .Kurča faja že bych začal tež vařit cosi pořádneho plnotučného vegantského.?A tak aspoň 5 voltů aby to mělo.Má to Michale nějaký název to tvoje pívo? Pjotrus zdraví sládka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádný název to nemá Pjotruš. Tohleto je černé s pomerančovou kůrou a trochou medu. Mimochodem už skoro není. Zítra u dalšího kina narážíme čistý Pilsner se sníženým cukrem. Jo a žádný vstupný taky nebude, mě to neva, že mi to lidi pijou, však co bych dělal s 23 litrama piva týdně, he?

      Vymazat
  4. Nebuď škrt a pošli do Wellingtonu ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyve sem vypil neska poslední láhev. Zítra narazím, uvidím...

      Vymazat