neděle 14. prosince 2014

Foxton Beach: to pravý místo pro předvánoční flákání

Foxton Beach je místními Palmerstoňáky oblíbená bíč (neplést s bič čili bičem). Chodí se na ni rybařit, jezdit, surfovat, flákat, opíjet, grilovat, plavat a prostě dělat všechny ty plážový věci.


Dobrý je na pláži to, že po ní můžeš jet asi 20 kiláků od jednoho městečka k druhýmu. Jen bacha na kopce písku, ty musíš přejet co nejrychlejc, jinak zapadneš až po zpětný zrcátka. Já zapadl už dvakrát, z toho dvakrát mě museli roztlačit a z toho dvakrát se to povedlo. Slyšel jsem ale už pár hrůzostrašných příhod, jak někdo zapadl na pláži a než se nadál, byl tady příliv, který mu sebral auto na věky věků nebo mu alespoň káru pořádně zdemoloval zevnitř i zvenku.


Na konci pláže dojedeš do míst, kde řeka Manawatu, která je taková palmerstonská Loira, vtéká do Tasmánského moře. Takový dost Kanada stajl. Opět.


Když teda nemáš v takovým typickým předvánočním čase moc co dělat, můžeš třeba vzít pár Couchsurferů a vydat se osudu vstříc.


Páč jsou všude obrovský hromady naplavenýho, krásně vysušenýho dřeva, přímo to vybízí k ohni, teplým jídle a kecům o vesmíru.


Když jdeš navíc na pláž s Jordan, můžeš si být jistej, že budou piváci ou je!


Jak se dá čekat, po každým plážovým výletě budeš mít všechno zanesený pískem tak moc, že i když dáš dvě sprchy a všechno hnedka vypereš, tak písek najdeš třeba za týden ve svačině nebo právě vypraným tričku. Hobitům zdar.


Žádné komentáře:

Okomentovat